söndag 19 oktober 2014

Kladdkaka Med Oreobotten och fudgeglasyr

I fredags slutade jag på mitt jobb och då bakade jag "avskeds" kakor/tårtor! eftersom de skulle representera mig, så hade dom extra allt!
Kladdkakor med oreobotten, toppade med fudgeglasyr och massor av lyxgodis! De blev väldigt populära och självklart ska jag lägga ut receptet!

Tårtbotten:
150 g smält smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
1-2 nävar grovhackade oreokakor


Fudgesmet & Topping:
200 g vitchoklad
200 g mörkchoklad
75 g rumstempererat smör
2 dl grädde
1 dl dulce de leche/ finns på konservburkar vid den kondenserade mjölken
Dumle, geischa och orekakor


Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull och låt det svalna lite. Rör i socker och vaniljsocker. Sikta i kakao. Rör i ett ägg i taget. Sikta i vetemjölet. Grovhacka kakorna och blanda ner i smeten. Häll smeten i en smörad och kakaobröad rund springform. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i cirka 14 minuter. Tag ut kakan och ställ den åt sidan för att svalna lite. Behåll springformskanten på.

Fudgesmet och topping: Finhacka den vita- och mörka chokladen. Hetta upp grädde i en kastrull och rör ner chokladen tills den smält. Klicka i det rumsvarma smöret och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp smeten om den inte tjocknar). Häll fudgesmeten över och strö ut om du exempelvis vill ha godis eller marmallows på.. Dela kakor i bitar och stick ner lite varstans i tårtan. Ringla över kolasås.

Förvara kakan i minst ett par timmar, gärna över natten, innan servering. På så sätt får kakan den rätta konsistensen, fast och fin.


 
Lycka till!
 
/Pauline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar