Till: 12 st mumsiga bullar
Vetedeg:
3 dl mjölk
50g jäst
1 msk kardemummakärnor
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
vetemjöl
Kanelfyllning:
100g smör
100g muscovadosocker
10g vaniljsocker
15 g mjöl
5g malen kanel
Sticky bun smear:
112 g smör
60g socker
55g muscovadosocker
57g honung
36 valnötshalvor, hela
Äggstrykning:
1 ägg
1 äggula
lite salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och lös den med mjölk, socker, salt smör och ägg.
4. Tillsätt vetemjöl lite i taget tills du fått en mjuk och fin deg. Arbeta den i minst 8 minuter.
5. Jäs degen till dubbel storlek.
6. Medan degen jäser gör du kanelfyllning och sticky bun smear, dessa blandas bara ihop var för sig.
7. Ta fram en muffinsplåt, smöra fördjupningarna med smör, det går bra att använda en pensel.
8. Spritsa sticky bun smear i botten på muffinsplåten och tryck dit 3 valnötshalvor i varje "hål".
9. Kavla ut degen och bred över kanelsmöret. Rulla degen till en spänd rulle.
10. Dela degen i 12 bitar och lägg 1 snäcka i varje fördjupning och tryck till.
11. Jäs till dubbel storlek.
12. Pensla bullarna med äggstrykning och grädda i ca 13-15 minuter.
13. Ta ut bullarna och ställ på ett galler i ca 4 minuter, bullarna måste sätta sig innan du vänder på formen.
14. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå muffinsformen och vänd med hjälp av en plåt. Om bullarna skulle sitta fast så kan du värma muffinsplåten lite försiktigt så lossar bullarna.
Love, P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar