Bilden är tagen från google |
2 st gelatinblad
2 dl grädde
1 st ägg
1 dl koncentrerad flädersaft
Gör såhär:
1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa grädden hårt.2. Separera äggulan och vitan och rör ner gulan i grädden försiktigt.
3.Värm saften i en liten kastrull och smält gelatinet i den varma saften.
4. Rör sedan ner saften i en tunn stråle i smeten.
5.Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten. Låt moussen stelna i kyl 2–3 timmar.
Flädermousse passar bra ihop med:
Jordgubbsmousse
Champagnemousse
Rabarbermousse
Chokladganache
Lemoncurdgrädde
Sök i bloggen efter de andra fyllningarna eller kolla under kategorin tårtfyllningar!
Love, P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar