söndag 22 juni 2014

Flädermousse

Den här fyllningen är sommartårtans bästa vän! Fungerar utmärkt att ha som dessert också med en söt och god jordgubbsås!
Bilden är tagen från google
Ingredienser:
2 st gelatinblad
2 dl grädde
1 st ägg
1 dl koncentrerad flädersaft

Gör såhär:
1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa grädden hårt.
2. Separera äggulan och vitan och rör ner gulan i grädden försiktigt.
3.Värm saften i en liten kastrull och smält gelatinet i den varma saften.
4. Rör sedan ner saften i en tunn stråle i smeten.
5.Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten. Låt moussen stelna i kyl 2–3 timmar.


Flädermousse passar bra ihop med:
Jordgubbsmousse
Champagnemousse
Rabarbermousse
Chokladganache
Lemoncurdgrädde

Sök i bloggen efter de andra fyllningarna eller kolla under kategorin tårtfyllningar!


Love, P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar