Marängbottnar 24 cm:
3,5 äggvita
2,5 dl socker
2 msk kakao
0,5 citron
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvita, socker och citron.
3. Vispa över vattenbad tills marängen är 65 grader.
4. Rör försiktigt ner kakao.
5. Spritsa ut 3 bottnar på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda bottnarna i 55 minuter.
Fläderkräm:
4 äggulor
0,5 dl socker
2,5 msk majsstärkelse
0,75 dl koncentrerad flädersaft
3 dl vispgrädde
1. Vipa gulor och socker fluffigt.
2. Blanda ut stärkelsen med saften.
3. Koka upp grädde och rör ner saften.
4. Häll över gräddkoket i äggsmeten och blanda.
5. Häll tillbaka smeten i grytan och koka upp under vispning. När krämen har tjocknat är den färdig!
Rårörd vaniljkräm:
1 vaniljstång
3 äggulor
0,5 dl socker
3 dl grädde
1. Vispa gulor, socker och vanilj krämigt.
2. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
3. Färdigt!
Ha en super mysig dag!
Love, P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar