torsdag 5 juni 2014

Bröd- Saftigt, fruktigt och sött.

Att experimentera med bröd är något av det roligaste jag vet! Just nu är jag väldigt inne på surdeg o och att använda mig av lite oväntade grejer i brödet..... MEN ack så gott det blir! I det här brödet är det flädersaft och äppelmos i, låter konstigt men det är jätte gott! Det här brödet kan jag varmt rekommendera till nationalfirandet!

Ingredienser 2 limpor:
50g jäst
5 dl mjölk
0,5 dl brödsirap
3 tsk salt
125g smör, rumstempererat
1 dl solrosfrön
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl äppelmos
65% rågmjöl
20% grahamsmjöl
15% vetemjöl

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och blanda med jästen tills allt löst sig.
3. Häll i allt förutom mjölsorterna.
4. Blanda i mjölsorterna tills du fått en mjuk och elastiskt deg (ca 8 minuter i maskin och 15 minuter förhand)
5. Forma limporna/frallorna till den formen du vill ha. Jag har använt mig av en brödkorg.
6. Låt limporna jäsa till dubbel storlek (ca 30-40 min).
7. Nu kan du pensla ditt bröd med vatten och toppa med vad du vill!
8. Grädda i ugnen tills innertemperaturen blivit 96-98 grader.


Ps. Snart kommer ett inlägg på en mumsig och somrig tårta som passar utmärkt till middagens grand finale! Missa inte det ...


Love, P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar