50g jäst
5 dl mjölk
0,5 dl brödsirap
3 tsk salt
125g smör, rumstempererat
1 dl solrosfrön
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl äppelmos
65% rågmjöl
20% grahamsmjöl
15% vetemjöl
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och blanda med jästen tills allt löst sig.
3. Häll i allt förutom mjölsorterna.
4. Blanda i mjölsorterna tills du fått en mjuk och elastiskt deg (ca 8 minuter i maskin och 15 minuter förhand)
5. Forma limporna/frallorna till den formen du vill ha. Jag har använt mig av en brödkorg.
6. Låt limporna jäsa till dubbel storlek (ca 30-40 min).
7. Nu kan du pensla ditt bröd med vatten och toppa med vad du vill!
8. Grädda i ugnen tills innertemperaturen blivit 96-98 grader.
Ps. Snart kommer ett inlägg på en mumsig och somrig tårta som passar utmärkt till middagens grand finale! Missa inte det ...
Love, P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar