Bilden är tagen från google |
4 gelatinblad
2 ½ dl rabarber, rensad, i bitar
2 ½ dl jordgubbar, i bitar (frysta går bra)
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde
1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten
2. Häll rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull
3. Koka ingredienserna mjuka ca 10 minuter och mixa sedan blandningen slät
4. Krama försiktigt ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem och vaniljsockret i den varma rabarberblandningen, låt svalna
5. Vispa grädden lätt och vänd ner den i rabarber- och jordgubbsblandningen
6. Ställ in moussen i kylen, i minst två timmar tills den stelnat.
Rabarbermousse passar bra ihop med:
Vit chokladmousse
Passionmousse
Ganache
Päronmousse
Hallonmousse
Sök i bloggen efter de andra fyllningarna eller kolla under kategorin tårtfyllningar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar