söndag 22 juni 2014

Gelé till tårtan

För att få ett riktigt proffsigt utseende på tårtan kan det vara häftigt att ha gelé över bären och frukten. Det ger en fin glans och det bevara även frukten bättre!

Ingredienser:
3 Gelatinblad
1 1/4 dl vatten
2 msk socker
1 1/2 krm citronsyra

Gör såhär:
1. Blötlägg gelatinbladen i vatten 5-10 minuter.
2. Värm vatten, socker och citronsyra tills allt lösts upp. 
3. Krama ut gelatinbladen och smält ner i sockerblandningen. 
4. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten (Var på din vakt, detta kan gå fort!) när geleén börjar stelna är de dags att hälla den på din tårta!

Tips!
Tillsätt exempelvis lite jordgubbssaft i gelén när det är jordgubbar du ska täcka, eller apelsin,päron, eller hallonsaft. Det går även bra att hälla i lite karamellfärg om det vore så.

Love, P


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar