söndag 22 juni 2014

Chokladganache Mörk, Ljus och Mjölk

Ganache är en chokladkräm, ett måste för chokladälskaren! Jag har recept för både mörk, ljud och mjölkchokladganache.

Bilden är tagen från www.femme.se


Mörkganache
Ingredienser:
80 g vispgrädde
25 g socker
25 g honung
80 g mörk choklad, 70%
 
Gör såhär:
1. Koka upp allt förutom chokladen.
2. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden. Rör till en jämn och fin kräm.
3. Låt stelna i kylen innan du använder den i din tårta!
 
Ljusganache
Ingredienser:
200 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
 
Gör så här:
1.Koka upp grädden.
2. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden. Rör till en jämn och fin kräm.
3. Låt den stelna i kylen innan du använder den i din tårta!

 
Mjölkchokladganache
Ingredienser:
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad

Gör såhär:
1. Koka upp grädden.
2. Hacka chokladen och låt den smälta. Rör till en jämn och fin kräm.
3. Låt den stelna i kylen innan du använder den i din tårta!


Ganache passar bra ihop med:
Päronmousse
Chokladmousse
Hallonmousse
Jordgubbsmousse
Passionmousse
Rabarbermousse
After eight mousse


Sök i bloggen efter de andra fyllningarna eller kolla under kategorin tårtfyllningar!
 


Love, P
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar