söndag 22 juni 2014

Päronmousse

Päronmousse är så fruktansvärt gott med den klassiska smakkombinationen mint! Och tänka sig.. jag har ett recept här på bloggen med after eight mousse! Klä tårtan med grön marsipan och häll sedan över chokladtryffel (finns också här på bloggen) så får ni en smaskig pärontårta!

Ingredienser:
4 gelatinblad
1 burk päronpuré (finns i barnmatshyllan)
1 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
2. Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran tills gelatinet smält. Låt svalna.
4. Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den päronpuré i grädden.
5. Låt stelna i kylskåp.

Päronmousse passar bra ihop med:
After eight mousse
Chokladmousse


Sök i bloggen efter de andra fyllningarna eller kolla under kategorin tårtfyllningar!
 

Love, P
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar