söndag 6 november 2011

Frosting och smörkräm

Jag tänkte lägga upp några viktiga grunder igen! :)

Nu ska ni få mina två favorit recept på frosting samt smörkräm! Frostingen används såklart på cupcakes med kan också användas till mjuka kakor och tårtor. Smörkräm har du när du spacklar tårtan så att tex marsipanen ska fästa.
Här har ni dom!

Cream Cheese Frosting
Detta är den klassiska frostingen som innehåller philadelphiaost. Den här frosting kan smaksättas nästan hur som helst!

Frosting till 12 cupcakes:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
några droppar valfri karamellfärg

Strössel eller blommor till garnering

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
2. Dela gärna upp frosting och färga den i olika färger eller behåll den vit.
3. Garnera med strössel eller blommor.

Hummingbird Bakerys frosting
Den här frostingen kommer från hummingbird bakery som ligger i London. Detta bageriet har blivit känt över hela världen och deras cupcakes går åt som smör i solsken! Här är deras recept!

Vaniljfrosting till 12 cupcakes
250 g florsocker, siktat
80 g mjukt smör
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens eller vaniljsocker
valfri karamellfärg

1. Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med elvisp på medellåg hastighet, sänk sedan till låg hastighet.     
2. Tillsätt vanilj och mjölk i små mängder i smörblandningen. När all mjölk blandats ner vispar du på hög hastighet.
3. Vispa frostingen tills den är lätt och fluffig, minst 5 min. Ju längre glasyren vispas desto fluffigare och lättare blir den.

Jag tycker bäst om hummingbirds frosting eftersom den blir så fluffig och lätt, den blir helt enklet inte lika mastig. Det är en smaksak vad man väljer att använda, men självklart är den klassiska frosting super god! :)
(bilden är lånad från www.hummingbirdbakery.com)

Smörkräm
Smörkräm tycker jag är det godaste att spackla tårtor med, smörkräm kan också användas som fyllning eller frosting!

115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokhett vatten
någon smaksättning (på bilden har jag använt vaniljsocker)

1. Vispa smöret fluffigt och tillsätt florsockret lite i taget.
2. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.





Ps. Nu har jag fixat så att ni kan kommentera! :)
Lycka till! :)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar