torsdag 4 december 2014

Wienernougat

Krångligt, svårt, & tidskrävande......NEJ!
Detta är det enklaste och kanske det mest förkommande godiset på det kalorismäktande julbordet!
Vi har alltid haft det hemma hos oss i alla fall och det är alltid en återkommande favorit. Det som är bäst med wienernougat är att det är så fruktansvärt enkelt och så äckligt gott! 
Det jag brukar göra är att rosta mandeln i en torr stekpanna, då smakar godiset MYCKET mer!
 
Ingredienser:
250g nougat
100g mörk choklad, 70%
100g mandelspån
Gör såhär:
  • Börja med att rosta mandeln i en torr stekpanna, det går fort som hejsan att få färg så håll utkik!
  • Smält nougat och choklad över ett vattenbad eller direkt i en kastrull (tänk på att smälta på låg värme och röra hela tiden).
  • Blanda samman allt och lägg i en form med bakplåtspapper, ju mindre form desto högre och finare chokladbitar får ni. Ställ nougaten i kylen.
  • När nougaten stelnat skär du den i bitar, här bestämmer du själv hur stora eller små juveler du vill ha.
  • Servera och NJUT.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar