Bilden är tagen från google |
4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Tina upp ev frysta blåbär och koka upp i en kastrull tillsammans med socker.
3. Mixa till en puré och tillsätt gelatinet i den varma purén och låt det svalna helt.
4. Vispa grädden och rör ner den kalla blåbärspurén.
5. Fyll din tårta direkt om du använder tårtring, eller låt stelna i kylen ca 1-2 timmar
Blåbärsmousse passar bra ihop med:
Vit chokladmousse
Ganache
Vit chokladmousse
Ganache
Chokladmousse
Jordgubbsmousse
Passionmousse
Lemoncurdgrädde
Hemgjord Blåbärssylt
Sök i bloggen efter de andra fyllningarna eller kolla under kategorin tårtfyllningar!
Love, P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar