Detta är ett recept som är perfekt när man har bananer som börjar bli övermogna och bruna, dessa muffins är väldigt lena i smaken och passar peeeerfekt till kaffet!
Ugn: 175 grader
Antal: ca 18 st
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarm
2 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
0,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer, ca 400 g
--> Börja med att lägga formar i en muffinsplåt.
Rör smör och socker poröst, rör ner ett ägg i taget
Blanda alla torra ingredienser och varva det med mjölken i smeten.
Mosa bananerna och blanda ner.
Grädda muffinsarna i ca 10- 13 minuter beroende på hur effektiv din ugn är.
Ha det så bra i vårvädret så ses vi snart igen!
/P
Hej igen! Kula ttt de vaknat till vli igen!
SvaraRaderaAtt det blir 18 stycken är ju helt juvligt, ska göra demma i morgonbitti när jag kommer hem direkt och äta till frukost. mums!
Hälsa mamma! Också får du/ni gärna höra av er ANGÅENDE kalaset nästa år. Ha det bra! /din camilla
Hej Camilla!
RaderaJaa det var ett tag sedan men nu är det igång igen, vad kul att du ska göra dom! Hoppas det går bra! :D
Du får gärna maila mig angående kalaset!
MVH Pauline