måndag 26 mars 2012

Bananmuffins med kanel och ingefära

Hej igen! Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg men det beror endast på att det har varit häktiskt ett tag men nu börjar det lugna sig igen!
Detta är ett recept som är perfekt när man har bananer som börjar bli övermogna och bruna, dessa muffins är väldigt lena i smaken och passar peeeerfekt till kaffet!


Ugn: 175 grader
Antal: ca 18 st


Ingredienser:
100 g smör, rumsvarm
2 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
0,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer, ca 400 g


--> Börja med att lägga formar i en muffinsplåt.
      Rör smör och socker poröst, rör ner ett ägg i taget
      Blanda alla torra ingredienser och varva det med mjölken i smeten.
      Mosa bananerna och blanda ner.
      Grädda muffinsarna i ca 10- 13 minuter beroende på hur effektiv din ugn är.




Ha det så bra i vårvädret så ses vi snart igen!
/P

2 kommentarer:

  1. Hej igen! Kula ttt de vaknat till vli igen!

    Att det blir 18 stycken är ju helt juvligt, ska göra demma i morgonbitti när jag kommer hem direkt och äta till frukost. mums!
    Hälsa mamma! Också får du/ni gärna höra av er ANGÅENDE kalaset nästa år. Ha det bra! /din camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Camilla!
      Jaa det var ett tag sedan men nu är det igång igen, vad kul att du ska göra dom! Hoppas det går bra! :D
      Du får gärna maila mig angående kalaset!

      MVH Pauline

      Radera