Till 2 limpor
Ugn: 175 grader
Ingredienser:
5 dl dinkelsikt
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross (vetekross går också bra)
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
1 påse brödkryddor
1 L filmjölk
0,5 dl honung
Jag tillsatte även lite tranbär, torkade aprikoser som jag klippte sönder, linfrön och pumpakärnor.
Blanda alla torra ingredienser samt frön, nötter eller torkad frukt.
Häll i filmjölk och honung.....
............. och blanda ihop till en härlig röra!
Fördela i 2 brödformar som du antingen kan klä med baklåtspapper eller så smörjar du formarna med smör och "bröar" med linfrön eller kanske pumpafrön? :)
Grädda i 1 tim och 30 min.
Sååå! nu har magen något att arbeta med och detta brödet håller dig mätt och håller blodsockret på en jämn nivå. :)
Nu har jag dubbelmoral kanske? ....
Men detta kommer jag skriva om i nästan inlägg! ;)
/ P
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH VA GOTT DE SER UT. DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR. TÄNK DEN MED EN LITEN BIT OST OCH SMÖR :)
SvaraRadera