torsdag 22 december 2011

Kardemummatryffel

Dags för ett nytt julgodis recept! Kardemummatryffel är krämigt och gräddigt, plus att den verkligen får ett lyft med kardemumman!

 Koka upp 2 msk smör, 3/4 dl muscovadosocker och 1 dl grädde. Hacka även 175 g mörk choklad.

 Mortla kardemumma så du får ca 1 tsk.

 Lägg i choklad och kardemumma i gräddblandningen och rör till en jämn smet.
Låt sedan stå i kyl och stelna.

 Nu är de dags att rulla tryfflar! Jag har valt att rulla mina tryfflar i kakao men man kan lika gärna rulla dom i florsocker, nötter, cocos eller kanske polkagrisar som man krossat? Man kan variera i mängder!  Sedan hittade jag små hjärtformar som jag tänkte lägga tryfflarna i :)

 Klart! :)


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar