tisdag 1 november 2011

Stora, sega och chokladiga maränger är inte fy skam! Dessa passar jätte bra att bjuda på, ha till fika eller bara mosa i sig när man längtar efter något sött!

ca 12 st.
Ingredienser:
50 g mörk choklad
3 äggvitor (1 dl)
2 dl strösocker
  1. Smält chokladen över ett vattenbad.
  2. Vispa äggvitor och socker i en skål (gärna av metall) över ett vattenbad med elvisp i 5-10 minuter.
  3. Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.
  4. Häll i chokladen och rör om ett fåtal gånger så att det blir fina "ränder" i marängen.
  5. Lägg upp marängerna i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 125 grader i ca 1 timme




Ett tips på en väldigt bra produkt är äkta ekologiskt vaniljpulver! Detta är alltså mald vaniljstång helt utan tillsatser, det är lättare att använda än vaniljstång och erstätter allt som har med vaniljsocker att göra! Jag använder detta i all min baking samt till grädde, kaffe, frosting och desserter. Om jag inte minns helt fel så kostar produkten 37 kr, så du tjänar definitivt på det! :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar