Jaa, helt ärligt dör jag lite i värmen... jag vill absolut inte klaga men fy sjutton vad varm de är!
Solade även idag (haha har lite dubbelmoral) och brände mig såklart! min vita hy fick sig en chock, så nu kan vi bocka av två markanta linjer på mina axlar från linnet, bonnabränna CHECK!
För 2 dagar sen åkte jag till en kär vän för att ha en riktig tjejkväll, på något sätt blir det alltid "flötmat" oavsett om man bestämt att äta något nyttigt och fräscht! Vi körde på en redig cheesecake istället med 3 sorters choklad! och ja... vi blev mätta och rullade till sängs!
Jag gjorde min cheesecake i en 22cm springform och det räcker lätt till 10 personer eftersom den är fruktansvärt mäktig! Blir lagom med en liten tårtbit!
Kakbotten:
150g kex (jag köpte cookies med 3 sorters choklad, ska det va så ska det)
50g smält smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en springform, i detta fall 22cm.
3. Smält smöret.
4. Hacka eller mixa kakorna till smulor.
5. Blanda smör och smulor, packa i botten av formen och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
Cheesecakefyllning:
375g Philadelphia
1,5 tsk gelatinpulver (rekommenderar verkligen detta! Slipper du allt krångel med att smälta gelatin och att det bli klumpar!)
0,25 dl varm vatten
1dl socker
1,5 dl grädde
100g vit choklad
100g mjölkchoklad
100g mörk choklad (gärna 60-70%)
1. Blanda gelatinpulver och vatten, låt stå.
2. Blanda Philadelphia, grädde och socker, vispa slätt.
3. Rör ner gelatinet och om det skulle bli klumpar kan du sila fyllningen, innan du blandat i chokladen!
4. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och blanda med 1/3 av cheescakefyllningen, häll i formen och ställ in i frysen.
5. Smält mjölkchoklad över vattenbad och blanda med hälften av smeten som är kvar, häll i formen där nu det vita chokladlagret har stelnat.
6. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och blanda med resterande av smeten och häll över i formen.
7. Nu behöver cheesecaken stå i frysen ca 2 timmar för att alla lager verkligen ska stelna! Ställ den i kylen en stund innan servering, men det bästa är om den är rumstempererad när du serverar den!
Lycka till!
Love, P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar