tisdag 20 december 2011

Fyllning & dekoration

Ja, nu är det dags att visa hur jag gjorde allt som fanns under marsipanen! ;) Tårtbottnarna har jag gjort i ett tidigare inlägg och finns här, gäller även smörkrämen som finns här.

Hallonmousse!
Den här moussen blir syrlig och god och passar perfekt till det söta, såhär gör du!

 Koka upp 800 g frysta hallon och passera dom genom en sil (om du har färska behöver du inte koka dom först)

Blötlägg 8 gelatinblad. Koka upp 2 dl socker med 1,5 dl vatten tills lagen blir genomskinlig. Lyft upp gelatinbladen och lägg i sockerlagen.

 Vispa grädden och blanda i hallonpurén samt sockerlagen.

 Såhär blev den  :)

Vaniljkräm
 Börja med att dela 3 vaniljstänger på längden.
 Skrapa ut fröna och lägg i en kastrull tillsammans med 6 äggulor, 9 dl mjölk, 1 1/4 dl socker och 3 msk potatismjöl.

 Vaniljkrämen ska sjuda och inte koka, det är viktigt att röra hela tiden så det inte bränner fast i botten.

 Så då var den också klar!

 Detta är den lilla tårtan med fyllning :)

 Då var den stora tårtan spacklad med smörkräm och täckt med marsipan..........

............Även den lilla tårtan.

 Här är snöflingorna som var till dekoration. Det är marsipan som jag kavlade ut och tryckte ut med en utstickare. Efter det penslade jag dom med en skimmrande färg och fäste dit en sockerpärla.

 Blommor och svarta snöflingor.

Svart ros......

.................. och här är tårtan! Det finns fler bilder på den här.
Recepten är beräknade för 1 stor och 1 liten tårta. Om ni vill göra 1 sats av varje recept får ni halvera måtten på hallonmoussen och dela vaniljkrämens recept på 3.


Snart blir det inlägg med julgodis och läckerheter! ;)

Kram/ P


2 kommentarer:

  1. Tårtan var verkligen läcker, både för ögat och för gommen!
    Tack!
    Dennis mamma

    SvaraRadera